Oud Goud Inkoop heeft jarenlang ervaring met dentaal afval inkoop. Door veranderende koersen, verschillende gehaltes goud in de vele dentaal legeringen en vervuiling in de vorm van tand- en amalgaam resten is de goudwaarde lastig in te schatten. Oud Goud Inkoop heeft zich gespecialiseerd in dentaal afval en daarom weten wij waar we op moeten letten met het op waarde schatten van kronen en bruggen. Er wordt transparant, accuraat en snel gewerkt.

De branche die zich bezighoudt met het inkopen van edelmetaal afvallen kan voor de buitenstaander erg ondoorzichtig zijn. Verhalen van mensen die hun sieraden of edelmetaal verkocht hebben en zich achteraf bekocht voelen kent u ongetwijfeld. Daarom is het volgende filmpje wellicht leuk om te bekijken, het geeft een inkijkje in de keuken bij Oud Goud Inkoop.

De unieke, maar bewerkelijke werkwijze van Oud Goud Inkoop om partijen vóór het smelten te sorteren, betaald zich dubbel en dwars uit. Een schone smelt levert een schoon en nauwkeurig resultaat op, en bevordert een soepel en efficiënt verloop van het hele verdere recycling traject.

Directe inkoop
Over het algemeen willen de meeste van onze klanten dat wij het afval direct inkopen. Zodra er overeenstemming is over de vergoeding, weten beide partijen waar zij aan toe zijn en kan de transactie direct worden afgewikkeld.

De laatste decennia zijn er steeds meer dental legeringen bijgekomen en over het algemeen zijn de gehaltes goud in deze legeringen teruggelopen. Daarom splitsen wij de kronen in een geel en een wit gedeelte. De kleur is over het algemeen een redelijke indicatie van het goud gehalte, en dus ook een goede indicator voor de waardebepaling. Door de hoge palladium prijs van dit moment (begin 2022) hebben veel witte kronen grofweg dezelfde waarde als gele kronen. Echter blijft het oppassen voor chroom/nikkel bruggen en kronen, deze bevatten géén edelmetaal en hebben daarom geen waarde. Ook zijn deze op het oog lastig te onderscheiden van de witte legeringen met wél veel palladium erin verwerkt.

Daarnaast wordt er een inschatting gemaakt van de mate van verontreiniging. Uiteindelijk bepaalt de hoeveelheid goud en overige edele metalen de waarde.

Smelten en analyseren
Bij grotere partijen bieden wij ook de mogelijkheid de partij te smelten en middels een analyse de diversen gehaltes edelmetaal te bepalen. Deze methode heeft wat meer voeten in aarde dan directe inkoop, maar het voordeel van deze procedure is dat je een nóg eerlijkere prijs ontvangt voor het afval. Oud Goud Inkoop werkt nauwkeurig, maar ook snel; over het algemeen is het resultaat van een smeltpartij na één dag bekend, soms zelfs dezelfde dag.

Onze ervaring is dat de vergoeding hierdoor hoger kan uitvallen, echter is dit niet 100% te garanderen. Immers, de kosten om het afval te verwerken stijgen, en bij tegenvallende gehaltes blijft er simpelweg minder vergoeding over.

Door de bank genomen kan het bij partijen vanaf ca. 150 – 250 gram financieel aantrekkelijk zijn om een partij te laten smelten. Eventueel kan er een voorschot verstrekt worden bij ontvangst van de partij.  

Afrekenen
Als vergoeding voor het edelmetaal afval bieden wij diverse mogelijkheden:

  • geld ontvangen voor het edelmetaal afval,
  • baartjes goud of gouden munten retour ontvangen.
  • de opbrengst of een deel ervan schenken aan een goed doel naar keuze.

Een contante vergoeding kan meteen worden voldaan bij directe inkoop, bij bankoverboeking in ieder geval binnen 24 uur, tegenwoordig staat het geld bij het gros van de banken ten tijde van overschrijving direct op de rekening van de ontvangende partij.
Bij smeltpartijen kan een voorschot gegeven worden, de eindafrekening kan worden voldaan zodra de hoeveelheid edelmetaal in de partij bekend is.

Indien gouden munten of baartjes retour gewenst zijn, hebben wij over het algemeen ook één of twee weken nodig om deze te kunnen leveren. In overleg en bij tijdig aangeven is het wellicht mogelijk om óók dit direct te kunnen afwikkelen.

Ook is het mogelijk om kronen en bruggen te doneren aan een goed doel naar keuze. In het geval dat (een deel van) de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, wordt dit giraal aan de begunstigde overgemaakt. Oud Goud Inkoop doet uiteraard ook een duit in het zakje door de verwerking tegen kostprijs uit te voeren.

Kronen en bruggen kunnen ook gestuurd worden naar:

Sander Schippers
Antwoordnummer 54021
3620 VB Breukelen

Neemt u even contact met ons op alvorens materiaal naar ons antwoordnummer te sturen?

Wie is Oud Goud Inkoop?

Oud Goud Inkoop wordt geleid door Sander Schippers, en kan bogen op de jarenlange ervaring met de recycling van sieraden en dental afval.

Na 9 jaar bij een edelmetaal groothandel gewerkt te hebben op de recycling afdeling, is er nog vele jaren ervaring bijgekomen als filiaalmanager bij een goudinkoper. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het oprichten van Quality Metals, om zo de kennis en ervaring in te zetten om edelmetaal te verwerken tegen gunstige condities.
Sander Schippers onderhoudt al sinds jaar en dag goede contacten met juweliers, goudsmeden, goudopkopers, muntenhandelaren, tandartsen en dentale laboratoria.

Al deze ervaring heeft geleerd dat transparantie, discretie en vertrouwen de vereisten zijn voor prettig zaken doen.

Antwoordnummer
‘Face to face’ zaken doen is door overvolle agenda’s helaas niet altijd mogelijk. Daarom biedt Oud Goud Inkoop ook de mogelijkheid om het edelmetaal naar ons op te sturen. Wij raden aan om het edelmetaal losjes in een plastic zakje te doen en deze vervolgens in een bubbeltjes envelop te stoppen. Grotere gewichten kunnen beter (gestabiliseerd door chips of luchtzakjes!) in een doos verstuurd worden. Dit met het oog op het mogelijk ontvreemden van zware pakketjes tijdens het vervoersproces. Maak een foto van hetgeen dat opgestuurd wordt en weeg de envelop even op de keukenweegschaal of bij PostNL voordat je het verstuurt.

Na ontvangst van de metalen wordt bepaald wat de beste verwerkingsmethode is, na overleg worden de metalen verwerkt of direct ingekocht. De betaling kan zowel giraal als contant, bij contant raden wij aan even contact met ons op te nemen.

Indien je de zending wilt verzekeren, zal daar wel enkele euro’s voor moeten worden betaald bij het postkantoor. Uit veiligheidsoverwegingen raden wij in ieder geval aan om de zending te sturen naar mij persoonlijk, zodat tijdens het verzendproces de connectie met edele metalen niet gelegd zal worden. Wanneer er twijfels zijn m.b.t. de zending, kun je ten alle tijden contact met ons opnemen.

Je kunt het dentaal en/of sieraden afval sturen naar:

Sander Schippers
Antwoordnummer 54021
3620 VB Breukelen

Aangezien de koersen kunnen fluctueren kunnen wij slechts de koers op het moment van verkopen aanhouden, in de praktijk zal dit geen grote problemen geven, over het algemeen zijn de verschillen in vergoeding verwaarloosbaar.

Omdat onze voorkeur uitgaat elkaar gewoon een hand te kunnen geven, zullen wij altijd proberen om een afspraak in te plannen. Mocht dit toch echt niet lukken, denken wij met deze service toch een passende oplossing te bieden.

Contact

telefoon +31 6 – 111 32 999
e-mail sander@oud-goud-inkoop.nl

Wanneer je een afspraak wilt maken via de mail of WhatsApp, geef dan s.v.p. door:
adres, welke dag en tijdstip het beste schikt.

Wij nemen contact op om de mogelijkheden door te nemen.