TAXATIE DAGEN 2021-05-13T05:59:01+00:00

Oud Goud Inkoop gaat de taxatiedagen weer opstarten!

Oud Goud Inkoop organiseert taxatiedagen in en rondom de gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen. Iedereen kan hier terecht om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Oud Goud Inkoop doet telkens verschillende dorpskernen aan. Wij mikken erop om elke dorpskern elke 4 weken aan te doen.

Dit is de agenda voor de komende periode:

woensdag 26 mei
Dorpshuis Vreeland – Fetha 16 – Vreeland
13.00 uur – 17.00 uur

donderdag 27 mei
’t Web – Spinnerie 15 – Loenen aan de Vecht
12.00 uur – 16.00 uur

Algemene corona maatregelen

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van verspreiding van corona.

Wij zitten aan dubbele tafels, zodat de afstand tussen ons en de bezoekers minimaal 1,5 meter is. Bij de binnenkomst staat een fles desinfectiemiddel. De ontvangstruimtes zijn groot genoeg en hebben dus allen ook plaats voor extra stoelen voor een wachtruimte mocht u iets te vroeg op uw afspraak komen. Op elke locatie zal duidelijk  zijn aangegeven waar de wachtruimte is. Alle locaties hebben een schrift voor het noteren van contactgegevens van iedere bezoeker. Iedereen kent mensen uit een kwetsbare groep of behoort zelf tot een kwetsbare groep, wij vragen eenieder rekening te houden met elkaar.

Zo is het een leerzaam uitje, dat wellicht nog aardig geld oplevert ook. Dus graag tot ziens bij één van onze taxatie dagen!

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst wordt gekeken of een sieraad of munt een meerwaarde heeft als object. Voor merkhorloges is een grote 2e hands markt, op internet kan betrekkelijk snel het model worden opgezocht. Ook bij munten is op te zoeken of het een zeldzaam exemplaar betreft en of deze meerwaarde kan hebben. Gouden munten hebben sowieso van zichzelf al een grote waarde omdat ze vaak van hoog gehalte goud zijn gemaakt. Ook (merk)sieraden kunnen meerwaarde hebben, maar het kan lastig zijn de emotionele waarde en de mogelijke doorverkoop waarde uit elkaar te houden. Gouden sieraden hebben sowieso hoge waarde doordat het goud alleen al veel geld waard is. Twijfel niet of die kapotte sieraden nou wel de moeite zijn om mee langs te gaan….Met prijzen van rond de €24,- of  €30,- per gram levert zelfs een slotje dat ooit is vervangen al een paar tientjes op! Kijk bij actuele prijzen voor de prijs van vandaag. Bij verkoop wordt het geld direct overgemaakt, bij bijna alle banken staat t geld direct bijgeschreven. Boter bij de vis dus.

Ook zilveren voorwerpen kunnen leuk geld opleveren. De zilverprijs is dan wel vele male lager dan de goudprijs, vaak zijn de voorwerpen groter en zwaarder, waardoor dat (incomplete) bestek en zwart geworden servies toch een leuk bedrag kan opleveren.

Een taxatie duurt niet lang, en is bovendien leuk en leerzaam. Voor een verzameling uiteenlopende sieraden hebben wij ca. 15 tot 30 minuten nodig. De sieraden worden gesorteerd op gehalte en gewogen. Bijzondere sieraden met meerwaarde worden apart behandeld.

Wat kan men zelf doen als voorbereiding?

Helaas zijn er ook goudinkopers actief die zeer lage vergoedingen geven, en door onwetenheid van mensen hier eenvoudig mee wegkomen. Het verschil in vergoeding kan snel oplopen, soms tot honderden en zelfs duizenden euro’s! Oud Goud Inkoop raadt daarom iedereen aan om zich een beetje voor te bereiden, dit kan redelijk eenvoudig;

De meeste sieraden uit Nederland zijn gemaakt van 14 karaat én gekeurd door de Waarborg, zie hiernaast een overzicht van de Nederlandse keuren. Wanneer er geen Nederlands keur te vinden is staat er vaak wel 585 of 14k in, dit is dan een indicatie dat het sieraad 14 karaat is, 750 of 18k duidt op 18 karaat. In principe geeft elke keukenweegschaal een prima benadering van de hoeveelheid grammen dat een plukje sieraden weegt, uitgaande van de 14 karaats prijs is, bij benadering, eenvoudig te bereken wat de sieraden grofweg aan metaalwaarde zullen hebben.

De kracht van Oud Goud Inkoop is dat wij zo transparant mogelijk zijn over onze prijzen en werkwijze. Wij willen onze goede naam eer aandoen, en tegelijkertijd goudinkopers die aanzienlijk minder vergoeden de wind uit de zeilen nemen.

Algemene corona maatregelen

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van verspreiding van corona.

Wij zitten aan dubbele tafels, zodat de afstand tussen ons en de bezoekers minimaal 1,5 meter is. Bij de binnenkomst staat een fles desinfectiemiddel klaar en vragen de bezoekers vriendelijk hiermee hun handen te desinfecteren. De ontvangstruimtes zijn groot genoeg en hebben dus allen ook plaats voor extra stoelen  voor een wachtruimte, op elke locatie zal duidelijk  zijn aangegeven waar de wachtruimte is. Alle locaties hebben een schrift voor het vrijwillig noteren van contactgegevens van iedere bezoeker. Iedereen kent mensen uit een kwetsbare groep of behoort zelf tot een kwetsbare groep, wij vragen eenieder rekening te houden met elkaar.

Onder het genot van een kopje koffie of thee is het zo een leerzaam uitje, dat wellicht nog aardig geld oplevert ook. Dus graag tot ziens bij één van onze taxatie dagen!