Oud Goud Inkoop is weer begonnen met de taxatiedagen!
Oud Goud Inkoop organiseert weer taxatiedagen in en rondom de gemeenten Stichtse Vecht. Ook doen wij vanaf juli 2021 Woerden aan. Iedereen kan hier terecht om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Oud Goud Inkoop doet telkens verschillende dorpskernen aan. Wij mikken erop om elke dorpskern elke 4 weken aan te doen.

Dit is de agenda voor de komende periode:

zaterdag 16 oktober
Fort Maarsseveen – Herenweg 3 – Maarssen
11.00 uur – 15.00 uur

woensdag 27 oktober
Dorpshuis Vreeland – Fetha 16 – Vreeland
13.00 uur – 16.00 uur

donderdag 28 oktober
Restaurant Old School – Irene zaal – Wagendijk 43 – Kockengen
11.00 uur – 15.00 uur

woensdag 10 november
’t Web – Spinnerie 15 – Loenen aan de Vecht
12.00 uur – 16.00 uur

woensdag 24 november
Dorpshuis Vreeland – Fetha 16 – Vreeland
13.00 uur – 16.00 uur

woensdag 08 december
’t Web – Spinnerie 15 – Loenen aan de Vecht
12.00 uur – 16.00 uur

Hoe gaan wij te werk?
Allereerst wordt gekeken of een sieraad of munt een meerwaarde heeft als object. Voor merkhorloges is een grote 2e hands markt, op internet kan betrekkelijk snel het model worden opgezocht. Ook bij munten is op te zoeken of het een zeldzaam exemplaar betreft en of deze meerwaarde kan hebben. Gouden munten hebben sowieso van zichzelf al een grote waarde omdat ze vaak van hoog gehalte goud zijn gemaakt. Ook (merk)sieraden kunnen meerwaarde hebben, maar het kan lastig zijn de emotionele waarde en de mogelijke doorverkoop waarde uit elkaar te houden. Gouden sieraden hebben sowieso hoge waarde doordat het goud alleen al veel geld waard is. Twijfel niet of die kapotte sieraden nou wel de moeite zijn om mee langs te gaan….Met prijzen van rond de €25,- of  €32,- per gram levert zelfs een slotje dat ooit is vervangen al een paar tientjes op! Kijk bij actuele prijzen voor de prijs van vandaag. Bij verkoop wordt het geld direct overgemaakt, bij bijna alle banken staat t geld direct bijgeschreven. Boter bij de vis dus.

Ook zilveren voorwerpen kunnen leuk geld opleveren. De zilverprijs is dan wel vele male lager dan de goudprijs, vaak zijn de voorwerpen groter en zwaarder, waardoor dat (incomplete) bestek en zwart geworden servies toch een leuk bedrag kan opleveren.

Een taxatie duurt niet lang, en is bovendien leuk en leerzaam. Voor een verzameling uiteenlopende sieraden hebben wij ca. 15 tot 30 minuten nodig. De sieraden worden gesorteerd op gehalte en vervolgens gewogen. Bijzondere sieraden met meerwaarde worden apart behandeld.

Wat kan men zelf doen als voorbereiding?
Helaas zijn er ook goudinkopers actief die zeer lage vergoedingen geven, en door ontwetenheid van mensen hier eenvoudig mee wegkomen. Het verschil in vergoeding kan snel oplopen, soms tot honderden en zelfs duizenden euro’s! Oud Goud Inkoop raadt daarom iedereen aan om zich een beetje voor te bereiden, dit kan redelijk eenvoudig;

De meeste sieraden uit Nederland zijn gemaakt van 14 karaat én gekeurd door de Waarborg, zie hiernaast een overzicht van de Nederlandse keuren. Wanneer er geen Nederlands keur te vinden is staat er vaak wel 585 of 14k in, dit is dan een indicatie dat het sieraad 14 karaat is, 750 of 18k duidt op 18 karaat. In principe geeft elke keukenweegschaal een prima benadering van de hoeveelheid grammen dat een plukje sieraden weegt, uitgaande van de 14 karaats prijs is, bij benadering, eenvoudig te bereken wat de sieraden grofweg aan metaalwaarde zullen hebben.

De kracht van Oud Goud Inkoop is dat wij zo transparant mogelijk zijn over onze prijzen en werkwijze. Wij willen onze goede naam eer aandoen, en tegelijkertijd goudinkopers die aanzienlijk minder vergoeden de wind uit de zeilen nemen.

Algemene corona maatregelen
Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van verspreiding van corona.

Wij zitten aan dubbele tafels, zodat de afstand tussen ons en de bezoekers minimaal 1,5 meter is. Bij de binnenkomst staat een fles desinfectiemiddel. De ontvangstruimtes zijn groot genoeg en hebben dus allen ook plaats voor extra stoelen voor een wachtruimte mocht u iets te vroeg op uw afspraak komen. Op elke locatie zal duidelijk  zijn aangegeven waar de wachtruimte is. Alle locaties hebben een schrift voor het noteren van contactgegevens van iedere bezoeker. Gelukkig is er langzaamaan steeds meer mogelijk in onze dagelijkse omgang, Oud Goud Inkoop volgt de ontwikkelingen op de voet en past zich daarnaast ook aan naar de wensen van de bezoeker.

Zo is het een leerzaam uitje, dat wellicht nog aardig geld oplevert ook. Dus graag tot ziens bij één van onze taxatie dagen!