TAXATIE DAGEN 2021-02-13T06:10:23+00:00

Helaas zijn door de lockdown alle taxatiedagen komen te vervallen, wij kunnen nog wel taxatie aan huis verzorgen.

Oud Goud Inkoop organiseert taxatiedagen in en rondom de gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen. Iedereen kan hier terecht om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Oud Goud Inkoop doet telkens verschillende dorpskernen aan. Wij mikken erop om elke dorpskern elke 4 weken aan te doen.

De lockdown dwingt ons helaas om alle taxatie op te schorten. De taxatiedagen welke zijn aangekondigd in de advertenties in Mijdrecht, Wilnis en Abcoude gaan dan ook niet door.
Wel werken wij nog altijd op afspraak, dus kunnen altijd bij de mensen thuis langskomen voor een taxatie. Uiteraard houden wij ons aan de RIVM richtlijnen, en zullen ook een mondkapje dragen om zoveel mogelijk eventuele risico’s te beperken. Om contacten zo veel als mogelijk te beperken, komt slechts één persoon de taxatie uitvoeren.

Mail naar sander@oud-goud-inkoop.nl of bel met 06-111 32 999 om een afspraak in te plannen.

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst wordt gekeken of een sieraad of munt een meerwaarde heeft als object. Voor merkhorloges is een grote 2e hands markt, op internet kan betrekkelijk snel het model worden opgezocht. Ook bij munten is op te zoeken of het een zeldzaam exemplaar betreft en of deze meerwaarde kan hebben. Gouden munten hebben sowieso van zichzelf al een grote waarde omdat ze vaak van hoog gehalte goud zijn gemaakt. Ook (merk)sieraden kunnen meerwaarde hebben, maar het kan lastig zijn de emotionele waarde en de mogelijke doorverkoop waarde uit elkaar te houden. Gouden sieraden hebben sowieso hoge waarde doordat het goud alleen al veel geld waard is. Twijfel niet of die kapotte sieraden nou wel de moeite zijn om mee langs te gaan….Met prijzen van rond de €30,- per gram levert zelfs een slotje dat ooit is vervangen al een paar tientjes op! Kijk bij actuele prijzen voor de prijs van vandaag. Bij verkoop wordt het geld direct overgemaakt, bij bijna alle banken staat t geld direct bijgeschreven.

Ook zilveren voorwerpen kunnen leuk geld opleveren. De zilverprijs is dan wel vele male lager dan de goudprijs, vaak zijn de voorwerpen groter en zwaarder, waardoor dat (incomplete) bestek en zwart geworden servies toch een leuk bedrag kan opleveren.

Een taxatie duurt niet lang, en is bovendien leuk en leerzaam. Voor een verzameling uiteenlopende sieraden hebben wij ca. 15 tot 30 minuten nodig. De sieraden worden gesorteerd op gehalte en gewogen. Bijzondere sieraden met meerwaarde worden apart behandeld.

Wat kan men zelf doen als voorbereiding?

Helaas zijn er ook goudinkopers actief die zeer lage vergoedingen geven, en door onwetenheid van mensen hier eenvoudig mee wegkomen. Het verschil in vergoeding kan snel oplopen, soms tot honderden en zelfs duizenden euro’s! Oud Goud Inkoop raadt daarom iedereen aan om zich een beetje voor te bereiden, dit kan redelijk eenvoudig;

De meeste sieraden uit Nederland zijn gemaakt van 14 karaat én gekeurd door de Waarborg, zie hiernaast een overzicht van de Nederlandse keuren. Wanneer er geen Nederlands keur te vinden is staat er vaak wel 585 of 14k in, dit is dan een indicatie dat het sieraad 14 karaat is, 750 of 18k duidt op 18 karaat. In principe geeft elke keukenweegschaal een prima benadering van de hoeveelheid grammen dat een plukje sieraden weegt, uitgaande van de 14 karaats prijs is, bij benadering, eenvoudig te bereken wat de sieraden grofweg aan metaalwaarde zullen hebben.

De kracht van Oud Goud Inkoop is dat wij zo transparant mogelijk zijn over onze prijzen en werkwijze. Wij willen onze goede naam eer aandoen, en tegelijkertijd goudinkopers die aanzienlijk minder vergoeden de wind uit de zeilen nemen.

Algemene corona maatregelen

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van verspreiding van corona.

Wij zitten aan dubbele tafels, zodat de afstand tussen ons en de bezoekers minimaal 1,5 meter is. Bij de binnenkomst staat een fles desinfectiemiddel klaar en vragen de bezoekers vriendelijk hiermee hun handen te desinfecteren. De ontvangstruimtes zijn groot genoeg en hebben dus allen ook plaats voor extra stoelen  voor een wachtruimte, op elke locatie zal duidelijk  zijn aangegeven waar de wachtruimte is. Alle locaties hebben een schrift voor het vrijwillig noteren van contactgegevens van iedere bezoeker. Iedereen kent mensen uit een kwetsbare groep of behoort zelf tot een kwetsbare groep, wij vragen eenieder rekening te houden met elkaar.

Onder het genot van een kopje koffie of thee is het zo een leerzaam uitje, dat wellicht nog aardig geld oplevert ook. Dus graag tot ziens bij één van onze taxatie dagen!