Binnenkort zijn er weer taxatiedagen. U kunt natuurlijk altijd bellen voor een vrijblijvende taxatie aan huis.

Agenda taxatie dagen

dinsdag 16 april
Dorpshuis De Twee Marken – Trompplein 5 – Maarn
13.30 uur – 17.00 uur

woensdag 17 april
De Binder – Hoflaan 29 – Leersum
10.30 uur – 14.30 uur

vrijdag 19 april
Spreekkamer Bibliotheek – Allemanswaard 13 – Amerongen
11.30 uur – 15.30 uur

maandag 22 april
Koningshof Doorn – Kerkplein 1 – Doorn
12.00 uur – 16.00 uurIn verschillende dorpskernen door heel het land organiseert Oud Goud Inkoop gratis en vrijblijvend taxatie dagen. Bij de taxatiedagen kunt u terecht om de waarde te laten bepalen van alles wat met goud en ander edelmetaal te maken heeft. Oude sieraden, kapot of heel, hebben veel waarde, maar ook munten, oude kronen, zilverwerk en horloges kunnen een hoge waarde hebben. Tijdens de taxatiedag kunt u kosteloos de waarde van uw sieraden laten bepalen. Indien gewenst worden de goederen ook daadwerkelijk ingekocht, de vergoeding wordt direct uitbetaald op uw bankrekening.

Oud Goud Inkoop begrijpt dat niet iedereen in de gelegenheid is om langs te komen voor een taxatie op het moment dat er een taxatiedag in de omgeving is. Daarom komt Oud Goud Inkoop desgewenst ook aan huis voor een taxatie in uw eigen vertrouwde omgeving. Een taxatie aan huis is ook gratis en vrijblijvend, en geeft direct inzicht in de waarde van sieraden, muntencollecties, horloges, zilverwerk etc. En je hoeft de deur er niet voor uit! Een afspraak maken kan eenvoudig telefonisch of via WhatsApp op 06-111 32 999 of stuur een mailtje naar sander@oud-goud-inkoop.nl.

Hoe gaan wij te werk?
Allereerst wordt gekeken of een sieraad of munt een meerwaarde heeft als object. Voor merkhorloges is een grote 2e hands markt, op internet kan betrekkelijk snel het model worden opgezocht. Ook bij munten is op te zoeken of het een zeldzaam exemplaar betreft en of deze meerwaarde kan hebben. Gouden munten hebben sowieso van zichzelf al een grote waarde omdat ze vaak van hoog gehalte goud zijn gemaakt. Ook (merk)sieraden kunnen meerwaarde hebben, maar het kan lastig zijn de emotionele waarde en de mogelijke doorverkoop waarde uit elkaar te houden. Gouden sieraden hebben sowieso hoge waarde doordat het goud alleen al veel geld waard is. Twijfel niet of die kapotte sieraden nou wel de moeite zijn om mee langs te gaan….Met prijzen van rond de €36,- of zelfs €47,- per gram (18 karaat) levert zelfs een slotje dat ooit is vervangen al een paar tientjes op! Kijk bij actuele prijzen voor de prijs van vandaag. Bij verkoop wordt het geld direct overgemaakt, bij bijna alle banken staat t geld direct bijgeschreven. Boter bij de vis dus.

Ook zilveren voorwerpen kunnen leuk geld opleveren. De zilverprijs is dan wel vele male lager dan de goudprijs, vaak zijn de voorwerpen groter en zwaarder, waardoor dat (incomplete) bestek en zwart geworden servies toch een leuk bedrag kan opleveren.

Een taxatie duurt niet lang, en is bovendien leuk en leerzaam. Voor een verzameling uiteenlopende sieraden hebben wij ca. 15 tot 30 minuten nodig. De sieraden worden gesorteerd op gehalte en vervolgens gewogen. Bijzondere sieraden met meerwaarde worden apart behandeld.

Wat kan men zelf doen als voorbereiding?
Helaas zijn er ook goudinkopers actief die zeer lage vergoedingen geven, en door ontwetenheid van mensen hier eenvoudig mee wegkomen. Het verschil in vergoeding kan snel oplopen, soms tot honderden en zelfs duizenden euro’s! Oud Goud Inkoop raadt daarom iedereen aan om zich een beetje voor te bereiden, dit kan redelijk eenvoudig;

De meeste sieraden uit Nederland zijn gemaakt van 14 karaat én gekeurd door de Waarborg, zie hiernaast een overzicht van de Nederlandse keuren. Wanneer er geen Nederlands keur te vinden is staat er vaak wel 585 of 14k in, dit is dan een indicatie dat het sieraad 14 karaat is, 750 of 18k duidt op 18 karaat. In principe geeft elke keukenweegschaal een prima benadering van de hoeveelheid grammen dat een plukje sieraden weegt, uitgaande van de 14 karaats prijs is, bij benadering, eenvoudig te bereken wat de sieraden grofweg aan metaalwaarde zullen hebben.

De kracht van Oud Goud Inkoop is dat wij zo transparant mogelijk zijn over onze prijzen en werkwijze. Wij willen onze goede naam eer aandoen, en tegelijkertijd goudinkopers die aanzienlijk minder vergoeden de wind uit de zeilen nemen.

Zo is het een leerzaam uitje, dat wellicht nog aardig geld oplevert ook. Dus graag tot ziens bij één van onze taxatie dagen!